Grilovaná kančí játra s jablky

21.11.2016

Ingredience:

  • 800 g kančích jater
  • 6 kuliček jalovce
  • 10 kuliček pepře
  • 150 ml červeného vína
  • 2 – 3 jablka
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Játra omyjte, osušte a nakrájejte na plátky široké asi 0,5 – 1 cm. V hmoždíři si rozdrťte nahrubo jalovec a pepř. Česnek nasekejte.

Okořeňte plátky jater, zalijte červeným vínem a překryjte misku potravinářskou fólií. Nechejte přes noc marinovat.

dsc_9664

Na druhý den si připravte čtverce alobalu. Jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka.

Doprostřed každého čtverce dejte pár plátků jablek. Na ně položte plátek jater a přikryjte kousky cibule. Zabalte pečlivě do alobalu. Takto pokračujte, až máte hotové balíčky se všemi surovinami. Rozpalte gril a naskládejte na něj balíčky. Grilujte asi 20 – 30 minut. Podle toho jak máte silné plátky jater.

Podávejte s čerstvým chlebem nebo opečenými brambory. Játra solte až na talíři, před podáváním.

dsc_9678

Nenechte si uniknout nové články