Kukuřičné klasy se dají připravit více způsoby. Nejjednoduší je ale grilování. Kukuřice nemusíme dopředu předvařit nebo je namáčet. Stači jen položit na gril a užívat si její chuť. Někdy je skvělé je jen posolit a trochu dochutit máslem. Pokud vás tahle klasika už nudí, je tenhle jednoduchý recept přesně pro vás.
Ingredience
- několik kukuřičných klasů
- sůl
- pepř
- máslo
- koriandr
- limeta
Kukuřice lehce osolte a dejte ji na gril. Během grilování si nasekejte koriandr a vymačkejte šťávu z jedné limetky. Ve velké míse suroviny smíchejte s troškou měkkého másla. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Pokud máte radši něco pálivějšího, nadrobno nakrájejte chilli papričku a kukuřicí jí potřete. Hotovou a teplou kukuřici ve směsi obalte. Chutě se krásně propojí – limetková šťáva se ke sladké kukuřici skvěle hodí.
Protože by byla škoda uklidit gril hned po sundání kukuřice, doporučujeme ještě doplnit chod grilovanou zeleninou podle chuti. Dobrou chuť!