Ingredience:
- 8 čerstvých fíků
- 200 g čerstvého kozího sýra, typu žervé
- javorový sirup
- celozrnná bageta
- kvalitní zastudena lisovaný olej (ideálně z vlašských ořechů)
- polníček
- sůl a pepř
Fíky očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Dejte je grilovat a mezitím si připravte další nezbytné suroviny.
Plátky celozrnné bagety můžete použít čerstvé nebo je můžete dát ugrilovat dokřupava. Záleží co máte raději. Na plátky bagety namažte čerstvé kozí žervé.
Do misky si dejte omytý a osušený polníček. V malé misce si připravte zálivku. Trochu olivového oleje promíchejte s trochou javorového sirupu. Ochuťte špetkou soli a pepře. Touto zálivkou přelijte připravený polníček.
Na talíř dejte trochu salátu, bagetu s kozím sýrem a grilované fíky, které lehce zakápněte javorovým sirupem.
Tip na obměnu:
Fíky rozkrojte napůl a ugrilujte. Připravte si polníček stejně, jako v základním receptu. Ugrilované fíky nakrájejte na plátky a přidejte do salátu.
Do salátu rozdrobte kozí žervé. Podávejte s plátkem celozrnné bagety.