Chladný podzimní večer, plápolající oheň, kytara a vůně, která vám připomíná dětství. Ta vůně patří právě bramborám pečeným v ohni. Bezesporu jedna z největším klasik, kterou každý z nás zná. Připravte si s námi tuhle lahůdku, díky které se s radostí vrátíte do dětských let.
Existují dva způsoby, jak si tuhle mňamku připravit. První je ten nejklasičtější a nejjednodušší. Brambory pečené na poli v popelu bramborové natě, u kterých se s chutí pustíte i do černé slupky. K takovým bramborám člověk nepotřebuje nic navíc. Žádná sůl, mléko, zkrátka nic.
Druhou možností jsou brambory pečené v alobalu. Ty už vyžadují „trochu“ té práce. Brambory totiž musíte nejdřív omýt a poté zabalit do alobalu. Pak už je stačí vložit do žhavého popela v blízkosti ohně cca 15-20 cm. Za hodinku je vše hotovo. Pokud si chcete zkrátit čekání, můžete si brambory předvařit. Pobyt v horkém popelu se jim pak zkrátí na 20-30 minut.
Brambory samozřejmě jíme ihned s máslem a zapíjíme čerstvým mlékem. Vyzkoušet můžete i lehký dip ze zakysané smetany s trochou čerstvých bylinek.
Dobrou chuť