Kari kuřecí kousky s cizrnovým grilovaným salátem

17.01.2017

Ingredience:

  • 1 celé kuře
  • sůl a pepř
  • slunečnicový olej
  • kari koření

Na salát:

  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 2 velké cibule
  • rajčata (můžou být klasická nebo cherry)
  • 1 plechovka cizrny v nálevu
  • sůl a pepř
  • 1 lžička kari koření
  • parmezán
  • olivový olej

Kuře zbavíme kůže a naporcujeme. Připravíme si marinádu z oleje, kari, soli a pepře. Do této marinády naložíme kuře přes noc.

Lilek, cuketu, cibuli i rajčata nakrájíme na kousky. Mrkev na tenká kolečka. Vše dáme do mísy a zalijeme dvěma lžícemi olivového oleje. Promícháme, lehce osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením. Opět promícháme.

Zeleninu nasypeme do grilovací pánve (má v sobě otvory) nebo do obyčejné pánve bez plastových součástí. Grilujeme, až zelenina trochu změkne. Bude to trvat asi 15 až 20 minut. Záleží na jak velké kousky zeleninu nakrájíte. Potom přidáme cizrnu, slitou od nálevu. Ještě pět minut dogrilujeme.

DSC_8766

Stáhneme z grilu, dáme do mísy a posypeme parmezánem. Ihned podáváme.

Mezitím, co grilujeme zeleninu, musíme ugrilovat i maso. Kuřecí plátky budou hotové za pár minut, záleží na tom, jak silné jste je nakrájeli. Grilujeme z obou stran a podáváme, spolu s grilovaným salátem.

DSC_8769

Nenechte si uniknout nové články