Kaštanové šílenství

14.09.2015

Listy na stromech budou brzy žloutnout, teplota pomalu klesá a léto je na ústupu. To ale neznamená, že sekneme s grilováním. Právě naopak! Na podzim je potřeba gril pořádně rozžhavit a užívat si grilování za každou cenu. Pro inspiraci vám přinášíme voňavý tip na podzimní grilování – jedlé kaštany na grilu. Prostě lahůdka!

shutterstock_240516547

Příprava je jednodušší, než dělat z kaštanů zvířátka! Připravíme si jedlé kaštany (ne ty, ze kterých děláme zvířátka) přibližně stejné velikosti. Počítejte s tím, že jedna osoba jich do sebe hravě naháže tak 15 až 20 (je to fakt dobrota). Každý kaštan nařízneme do kříže, aby se pěkně propekl. Na grilu pečeme přibližně 15 minut. Ve chvíli, kdy se kaštany rozevřou a začnou vás lákat svou intenzivní vůní, máte hotovo. Kaštany by neměly při pečení zčernat.

shutterstock_85586107

Tak a teď už zbývá jen naplnit mísu a pořádně si pochutnat! Kaštany servírujeme neloupané. Hodí se k jakémukoli masu nebo prostě jen tak… Dobrou chuť!

Nenechte si uniknout nové články