Když rybičku, tak jedině na grilu!

17.08.2015

Grilování je bezesporu jedna z nejlepších možností, jak připravit rybu. A protože chceme, abyste si pořádně pochutnali, přinášíme vám výborný recept na grilované lososové steaky podávané s brusinkovým máslem! Nejen, že chutnají opravdu skvěle, ale navíc jsou zdravější alternativou ke krkovicím a dalším tučným masům…

shutterstock_304102949

Ingredience

1 lžička ostré hořčice
1 lžička pomerančové kůry
125 g másla
4 porce čerstvého lososa
1 lžíce brusinek

Na ozdobu se hodí čerstvá petrželová nať a dochutit můžete mletým bílým pepřem a solí. Ingredience jsou na 4 porce.

shutterstock_163212563Postup

Tak, a jde se na věc! Nejdříve lososa i s kůží omyjte a osušte. Hned potom potřete olejem, osolte, opepřete a zakápněte pomerančovou i limetkovou šťávou. Rozhodně nechceme, aby dostal horečku, takže ho pěkně zabalte do alobalu a nechte v chladu několik hodin rozležet.

Mezitím nechte změknout máslo a vzápětí ho promíchejte s brusinkami, hořčicí, solí a pomerančovou kůrou. Z máslové směsi utvořte váleček, zabalte ho do alobalu a nechte v chladu hezky ztuhnout.

Vezměte naloženého lososa, který odpočíval pár hodin v chládku, a šoupněte ho na gril. Nejdříve grilujte stranu s kůží, potom rybu otočte a nechte dopéct.

shutterstock_98493872Ztuhlé brusinkové máslo nakrájejte na kolečka a rozložte je na horkého grilovaného lososa. Podávat ho můžete s bramborem nebo pečivem a zeleninovým salátem.

Teď už jen ozdobte petrželovou natí, plavte rychle pro talíře a užijte si nezapomenutelný gurmánský zážitek! :)

Nenechte si uniknout nové články