K podzimnímu jídelníčku patří v dnešní době už neodmyslitelně dýně. Kdo ji připravuje, tak už ví, že jsou ingredience, které s ní dokonale souzní. Dnes jsme vybrali šalvěj a vlašské ořechy. Třetí dokonalou ingrediencí k dýni je sýr s modrou plísní. Kdo jej má rád, klidně si může náš recept ještě vylepšit a horkou dýni z grilu ještě posypat nadrobeným sýrem.
Suroviny
- 800 g krůtích prsou vcelku
- 1 máslová dýně
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej
- čerstvé šalvějové lístky
- vlašské ořechy
V případě dnešního receptu určitě nepodceňujte naložení masa i dýně, protože přes noc krásně natáhnou chuť a vůni čerstvé šalvěje.
Do pekáčku si dejte trochu oleje. Maso nakrájejte na plátky, dýni také na plátky, včetně slupky. Ta se u máslové dýně nejí, protože je celkem tuhá, ale na grilu vám budou plátky lépe držet.
Maso naložte do jednoho pekáčku, dýni do druhého. Každý kousek protáhněte olejem, ochuťte pepřem a poskládejte na něj šalvějové lístky. Zespodu i shora. Uzavřete a dejte do lednice na 12 až 24 hodin.
Před grilováním maso i dýni osolte. Na rozpálený gril pokládejte i se šalvějovými lístky. Grilujte z obou stran.
Poskládejte na talíř a dýni i maso zasypejte nasekanými vlašskými ořechy, případně i sýrem s modrou plísní. Ihned podávejte.
Jídlo je výborné a také podzimní a zdravé.