Pesto z medvědího česneku
- 200 g listů medvědího česneku
- 50 g vlašských ořechů
- 1 lžička soli
- olivový olej
Na grilování
- 4 kuřecí prsa
Jako příloha
- mix drobných salátových listů
- cherry rajčata
- sůl
- pepř
- bílý vinný ocet
- extra virgin olivový olej
Nejprve si připravte pesto z medvědího česneku. To si udělejte do zásoby. Protože teď na jaře je medvědího česneku dost, ale na konci dubna se zatáhne do země a vyroste zase až další jaro. Dostatečně velké zásoby pesta vám vydrží celý rok.
Pesto můžete používat nejen na marinování masa na grilování, ale také na těstoviny, do salátů, na pečení masa.
Všechny suroviny na pesto dejte do výkonného mixéru a společně rozmixujte dohladka. Sůl doporučujeme použít podle individuální chuti. Nepřehánět to. Jídlo, do kterého pesto používáte, vždycky můžete dosolit. Olivový olej přidávejte postupně. Začněte asi 50 ml, poté podle potřeby přidejte.
Pesto skladujte v lednici, v pevně uzavřených sklenicích.
Kuřecí prsa omyjte, osušte a z obou stran pomažte pestem z medvědího česneku. Naskládejte do krabičky a dejte přes noc marinovat do lednice.
Grilujte z obou stran, dokud není maso hotové. Ještě podle potřeby ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
Z bílého vinného octa, oleje, soli a pepře umíchejte zálivku na salát. Cherry rajčata překrojte na polovinu a smíchejte s listovými saláty. Přelijte zálivkou a ihned podávejte, s grilovanými kuřecími steaky.