Volit třísky nebo brikety? Vyberte správné palivo

12.03.2015

Výběr grilu vám v obchodě snadno zamotá hlavu a může zabrat hodně času. Pro úspěšné grilování je ale nutné stejně pečlivě vybírat i to správné palivo. Takové, při jehož spalování nevznikají škodlivé látky ohrožující naše zdraví. Důležitá je hlavně kvalita. U grilů na plyn nebo elektřinu je to snadné. Jak ale vybrat to ideální palivo pro další typy grilů?

palivo_2

Pokud vám nechybí trpělivost a zručnost, použijte při grilování dřevěné třísky. Jejich aroma dodá masu nádhernou vůni. Ovocné stromy jako například jabloň nebo třešeň vynikají svým specifickým kouřovým aroma. Dávejte pozor, aby bylo dřevo správně vysušené. Jinak by mohlo dojít k nežádoucímu kouření. V případě, že vám kácení stromů a následné štípání a sušení dřeva přijde náročné, grilovací brikety jsou to pravé. S nimi je manipulace a podpalování grilu hračka. Při nákupu si ověřte, zda jsou brikety v celku a nedošlo u nich v obchodě k rozdrcení. Skvělou volbou jsou ty kokosové, které vynikají dobrou výhřevností a menším množstvím zbytkového popela. Díky nim můžete grilovat až třikrát déle než s běžnými briketami.

Ať už si zvolíte cokoli, vždy myslete na to, že nejdůležitější je jeho celková výhřevnost. Čím větší je, tím kratší dobu se bude maso připravovat. Zachová si svoji šťavnatost, a to vaši hosté zaručeně ocení.

Nenechte si uniknout nové články