Ingredience:
- 800 g kančích jater
- 6 kuliček jalovce
- 10 kuliček pepře
- 150 ml červeného vína
- 2 – 3 jablka
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
Játra omyjte, osušte a nakrájejte na plátky široké asi 0,5 – 1 cm. V hmoždíři si rozdrťte nahrubo jalovec a pepř. Česnek nasekejte.
Okořeňte plátky jater, zalijte červeným vínem a překryjte misku potravinářskou fólií. Nechejte přes noc marinovat.
Na druhý den si připravte čtverce alobalu. Jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka.
Doprostřed každého čtverce dejte pár plátků jablek. Na ně položte plátek jater a přikryjte kousky cibule. Zabalte pečlivě do alobalu. Takto pokračujte, až máte hotové balíčky se všemi surovinami. Rozpalte gril a naskládejte na něj balíčky. Grilujte asi 20 – 30 minut. Podle toho jak máte silné plátky jater.
Podávejte s čerstvým chlebem nebo opečenými brambory. Játra solte až na talíři, před podáváním.