Ingredience
- 500 g kuřecích srdíček
- 500 g velice malých žampionů
- 4 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- trocha chilli omáčky sriracha
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky třtinového cukru
- čerstvý koriandr
K podávání
- čerstvý koriandr
- mango ve sladké šťávě
Kuřecí srdíčka omyjte a odkrojte přebytečný tuk. Žampiony očistěte. Připravte si bambusové jehly na špízy, které předem asi na hodinu namočte ve vodě, aby se na grilu nepřipalovaly.
Srdíčka napichujte na špízy střídavě s žampiony. Některé špízy můžete udělat jen se srdíčky.
Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte k němu sojovou a ústřicovou omáčku, limetovou šťávu, olej, cukr a trochu chilli omáčky sriracha. Můžete přidat také chilli papričku, pokud jste milovníci pikantních chutí. Nakonec přidejte nasekaný koriandr.
Marinujte přes noc.
Na druhý den grilujte na rozpáleném grilu. Hotové špízy zasypejte nasekaným čerstvým koriandrem.
Podávejte s mangem ve sladké šťávě. Chutě grilovací marinády a manga se výborně doplňují.