Tímhle mi Daniela udělala strašnou radost – recept pro milovníky i milovnice syrečků a piva. Celá já, že jo. Navíc to skvěle vypadá a rozhodně se jedná o recept, kterým uděláte dojem (na mě udělá dojem i hermelín ze čtvrtý cenový, ale mě mezi VIP hosty nepočítejte). V tomhle je Daniela prostě mistryně světa. Syrečky na venkovním grilu mají navíc tu výhodu, že s nimi nemusíte nutně operovat v uzavřeném prostoru bytu nebo domu, takže modří už vědí (citlivější povahy si oddychnou).
Na začátku byl syreček, pivo a alobal. Taková trojkombinace, která hraje na jistotu. Jenže Daniele zbylo z grilování zeleniny pár paprik a napadlo jí, že to je přesně ten twist, který ze syrečku udělá gurmánský zážitek. Přesně pro tyhle nápady jí mám tak ráda.
Navíc je to snad nejsnadnější recept na světě:
syrečky rozdělíte na kolečka (občas dá fušku je od sebe rozlepit, ale zvládla jsem to i já, takže to zvládne každý) a po dvou je vložíte do rozpůlené papriky (samozřejmě očištěné), vždy po jednom nebo dvou kolečkách (záleží na velikosti papriky).
Paprikové “loďky” rozložíte na mřížku rozpáleného grilu (použití alobalu není nutné), minutku počkáte a pak podlejete pivem. Jakým? To je na vás. Použijte klidně černé, pšeničné nebo klasickou hořkou dvanáctku. Všechny mají něco do sebe a každé z nich dá syrečkům maličko jiný ráz. Záleží jen na vás. Panebože, je to tak dobrý, že z toho rýmuju básničky!
Grilujete zhruba deset minut (záleží, jestli máte radši křupavější nebo maličko ugrilovanější papriku).
Syreček se rozpustí a s pivem, které se celé nevypaří, vytvoří jakousi variaci na teplý pivní sýr. Jednoduchý a skvělý. Obvykle se to páruje samozřejmě s pivem, ale jestli jste excentrici, skleničkou prosecca nic nezkazíte. Dobrou chuť!