Ingredience:
- 3 kuřecí stehenní řízky
- sůl
- černý pepř
- oblíbená pikantní kořenící směs (andělská křídla, chilli omáčka, pálivá paprika)
salát coleslaw
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 3 – 4 menší mrkve
- 1 stonek řapíkatého celeru
- sůl
- černý pepř
- 5 lžic bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- podle chuti cukr nebo ocet (většinou není nutné)
Kuřecí maso nakrájejte na kousky. Menší, ale dostatečně veliké, aby nepropadávaly mezi mřížkami grilu.
Kousky masa dejte do mísy, ochuťte kořením, solí a pepřem. Můžete přidat lžíci oleje. Důkladně promíchejte a nechejte marinovat přes noc v lednici.
Salát je také lepší připravit si den dopředu.
Bílé zelí nakrájejte ostrým nožem na maličké a tenké kousky. Salát se tak bude lépe jíst. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Celer oloupejte a nakrájejte najemno. Všechno smíchejte dohromady.
Připravte si zálivku. Smíchejte jogurt, majonézu a ochuťte solí a pepřem. Kdo chce, může lehce přisladit nebo naopak trochu přikyselit. Touto zálivkou přelijte připravenou zeleninu. Nechejte odležet přes noc v lednici.
Druhý den vytáhněte coleslaw z lednice a nechejte ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím ugrilujte připravené kuřecí kousky. Protože jsou celkem malé, bude to trvat opravdu chviličku.
Grilované kuřecí maso podávejte spolu s výborným salátem coleslaw.