Pikantní kuřecí kousky se salátem coleslaw

20.03.2017

Ingredience:

  • 3 kuřecí stehenní řízky
  • sůl
  • černý pepř
  • oblíbená pikantní kořenící směs (andělská křídla, chilli omáčka, pálivá paprika)

salát coleslaw

  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 3 – 4 menší mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • sůl
  • černý pepř
  • 5 lžic bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • podle chuti cukr nebo ocet (většinou není nutné)

IMG_5578

Kuřecí maso nakrájejte na kousky. Menší, ale dostatečně veliké, aby nepropadávaly mezi mřížkami grilu.

Kousky masa dejte do mísy, ochuťte kořením, solí a pepřem. Můžete přidat lžíci oleje. Důkladně promíchejte a nechejte marinovat přes noc v lednici.

IMG_5569

Salát je také lepší připravit si den dopředu.

Bílé zelí nakrájejte ostrým nožem na maličké a tenké kousky. Salát se tak bude lépe jíst. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Celer oloupejte a nakrájejte najemno. Všechno smíchejte dohromady.

Připravte si zálivku. Smíchejte jogurt, majonézu a ochuťte solí a pepřem. Kdo chce, může lehce přisladit nebo naopak trochu přikyselit. Touto zálivkou přelijte připravenou zeleninu. Nechejte odležet přes noc v lednici.

Druhý den vytáhněte coleslaw z lednice a nechejte ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím ugrilujte připravené kuřecí kousky. Protože jsou celkem malé, bude to trvat opravdu chviličku.

IMG_5573

Grilované kuřecí maso podávejte spolu s výborným salátem coleslaw.

Nenechte si uniknout nové články