Vegetariánský burger s houbami

08.10.2018

Když se na podzim vypravíte na houby a přinesete plný košík, co si první uvaříte? Smaženici, houbovou omáčku, bramboračku s houbami? Nebo raději vyzkoušíte náš originální houbový burger? Je tak skvělý, že do něj vůbec nepotřebujete maso. Chuť voňavých lesních hub výborně doplňuje svěží dip ze smetany a koriandru.

Suroviny

  • 4 hamburgerové housky
  • 350 g lesních hub (mohou být i žampiony) – ideálně větší kusy
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • 3 velká rajčata
  • 150 g čedaru
  • 150 g rukoly
  • olivový olej
  • krémové balzamiko

na dip

  • 300 g creme fraiche
  • 2 hrsti nasekaného čerstvého koriandru
  • šťáva z poloviny limety
  • sůl
  • pepř

 

Nejprve si namarinujte houby. Nakrájejte je na plátky a pokapejte olivovým olejem. Z obou stran ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Dejte do krabičky s víkem a nechejte v lednici dvě hodiny marinovat.

 

Rajčata nakrájejte na silnější plátky. Na každý plátek položte kousek čedaru.

Připravte si dip. Creme fraiche smíchejte s nasekaným koriandrem. Dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem.

Rukolu omyjte, osušte a dejte do mísy. Dochuťte olivovým olejem, krémovým balzamikem, solí a pepřem.

Teď přišel čas zkompletovat burgery. Rozpalte gril a dejte grilovat plátky žampionů, z obou stran. A také rajčata. Ta pouze z jedné strany, aby byl sýr nahoře. Opečte také rozkrojené burgerové housky.

Na spodní část housky dejte dip, na něj rukolu, houby a rajčata se sýrem. Přiklopte horní částí housky. Můžete ještě spíchnout velkou špejlí.

Ihned podávejte.

Nenechte si uniknout nové články